Колеги от скоро карам 155 1.8ТС мотора с веригата 94 година и ми се случи нещо доста странно.В скоростите нямаше масло след което налях 2.5л. и сега гледам че капе малко от лявата страна.Има ли някакъв семеринг който да прави проблеми и да се сменя или нещо с което мога да си помогна?В скоростната кутия няма проблем т.е. не вие и няма проблеми със включването на скоростите просто капе малко.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпроси относно скорости на 155
Collapse
X
-
...трябва да локализираш теча и да го отстраниш ако не искаш да си търсиш нови скорости75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Колеги почти никакво време не ми остава да я прегледам колата и за това питах да знам да не губя време в локализирането на проблема.В събота като погледна ще кажа какво е но ако е по сериозно и трябва да се свалят скорости най вероятно ще си доливам колкото трябва и така.Теча е незначителен просто ме дразни да виждам масла по мотора.Благодаря за помощта , ще ми бъде от полза!Lancia Lybra 1.9 JTD 105
Comment
-
Не може от незначителен теч да ти изтече цялото масло. Защото ако наистина си налял 2.5 л. масло значи кутията ти е била напълно празна. Освен това явно си късметлия защото кутията няма как да остане жива без масло.
От ляво на колата е цялото скоростна кутия. А най-вляво са и двете пробки за наливане и източвне, там е и семеринга на лявата полуоска, там е и датчика за задна скорост... абе всичко е отляво. Колата трябва да се прегледа отдолу и да се отстрани проблема, тъй като от където е текло пак ще тече и кутията пак ще остане без масло и следващият път може и да не остане жива.Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
БАШ МАЙСТОРИТЕ
На мен едни "МАЙСТОРИ"ми смениха съединителя и забравили да ми налеят масло .
Взимам си колата от сервиза вечерта и на другия ден с нея на работа . Звънпт ми по телефона и ми казват че забравили да ми кажат да си ДОЛЕЯ.Е , долях си ама 2литра като колегата а вече бях изминал 100-120 км.
Равносметката е ; нови скорости . Ония другите за тоя пробег приличаха на купчина стружки .Обороти му е майката...
Comment
-
Тея дни ще се разглобява че маншона на карето е аут и ще видя кво е положението ама за сега има 1 капка само освен че цялата скоростна кутия е в маслоЗа мен тва е нормално положение за 15 годишна кола.Кажете от къде купувате чаркалъци за вашите алфи понеже преди алфата имах фиат браво и взимах от Александър Ауто
Lancia Lybra 1.9 JTD 105
Comment
Comment